top of page

Δημιουργική Γραφή για παιδιά


Πολλές φορές οι γονείς θέλουν τα παιδιά να περνούν δημιουργικά το χρόνο τους. Όμως συνήθως αυτό που οι γονείς ξεχνάνε είναι πως κάποιος πρέπει να τους δείξει. Η δημιουργική γραφή, δεν είναι κάτι για το οποίο θα έπρεπε να έχετε γνώσεις για να δείξετε στο παιδί σας, αλλά όρεξη. Είναι μια ασχολία που μπορείτε με απλά φυλλάδια εργασίας να κάνετε το παιδί σας να φανταστεί και να εκφραστεί μέσο του γραπτού λόγου.

Γιατί να ασχοληθεί όμως με τη δημιουργική γραφή;

Τα παιδιά έχουν αρκετή φαντασία και όρεξη για να ασχοληθούν με πράγματα που τους επιτρέπει να βάλουν και τη φαντασία τους μέσα. Έτσι η δημιουργική γραφή θα τους βοηθήσει στο να δουλέψουν αυτή τη φαντασία (κατ'επέκταση και το μυαλό τους), θα μάθουν ευκολότερα ορθογραφία αλλά και να εκφράζονται μέσω του γραπτού λόγου.

Πως μπορώ να χρησιμοποιήσω τα φυλλάδια;

Απλά τα εκτυπώνετε και έπειτα υπάρχει επεξήγηση στο τι πρέπει να κάνει το παιδί. Εσείς, αναλαμβάνετε να του δείξετε και μετά απλά να τα διαβάσετε μαζί του. Να το ρωτάτε τι σκεφτόταν όταν έγραφε, τι συναισθήματα είχε και γιατί έγραψε αυτό που έγραψε. Δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος. Ούτε ειδικοί κανόνες, τα φυλλάδια είναι απλά πρότυπα, από εκεί και πέρα αν έχετε άλλη ιδέα για το πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί το περιεχόμενο τους μπορείτε απλά να το κάνετε.

Υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία για τη δημιουργική γραφή;

Όσο πιο μεγάλο είναι το παιδί τόσο πιο πολλά πράγματα μπορεί να γράψει κιόλας. Από εκεί και πέρα η κατώτερη ηλικία που συνιστάται είναι 7 χρονών.

Πως μπορώ να αποκτήσω αυτά τα φυλλάδια;

Πολύ απλά μπορείτε να εγγραφείτε στη σελίδα μας και στη κατηγορία "Δημιουργική Γραφή" θα βρείτε και το αντίστοιχο. Πατήστε αριστερό κλικ πάνω στην εικόνα και το αρχείο θα κατέβει. Είναι έτοιμα για εκτύπωση.

Εάν χρειαστείτε περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή σε προσωπικό μήνυμα στη σελίδα του Facebook.

Προτεινόμενα
Πρόσφατα
Ετικέτες
Noch keine Tags.
bottom of page