top of page

Τι σημαίνει ο γραφικός χαρακτήρας σου για τη προσωπικότητα σου;


Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του γραφικό χαρακτήρα. Σύμφωνα με την επιστήμη της γραφολογίας, μπορεί να αποκαλύψει μέχρι και 5,000 στοιχεία της προσωπικότητα μας. Ενώ για εμάς αποτελεί μια καθημερινή συνήθεια, είτε για πρόχειρες σημειώσεις είτε ένα χειρόγραφο γράμμα, προδίδει την ανάλυση του υποσυνείδητου και του εγκεφάλου μας. Τα κριτήρια που αποτελούν την αξιολόγηση της ανάλυσης της γραφολογίας είναι μερικά από τα εξής:

  • Μέγεθος περιθωρίων

  • Κλίση γραμμάτων

  • Μέγεθος γραφής

  • Πίεση και ταχύτητα γραφής

  • Κεφαλαία γράμματα: μικρά ή κοντά, μικροσκοπικά

Σε αυτό το άρθρο, με βάση τη γραφολογία μπορείς να ανακαλύψεις τι προδίδει ο δικός σου γραφικός χαρακτήρας. Είναι μια πολύ απλή και βασική προσέγγιση, καθώς μια πλήρη ανάλυση βασίζεται σε πλήθος λεπτομερών στοιχείων πάνω στη γραφή, που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και συλλογή πληροφοριών που σε ένα μονάχα άρθρο δε χωράει.

Πάρε ένα λευκό χαρτί χωρίς γραμμές και γράψε τη παρακάτω πρόταση και δες την ανάλυση βήμα προς βήμα!

"Και μες στη τέχνη πάλι, ξεκουράζομαι απ’ την δούλεψή της. Κωνσταντίνος Καβάφης 1868-1933"

Κλίση γραμμάτων (με την αντίστοιχη σειρά στη φωτογραφία αριστερά)

1. Προς τα δεξιά: Είσαι ένας ανοιχτός στο κόσμο γύρω και συναναστρέφεσαι εύκολα με τους ανθρώπους.

2.Προς τα αριστερά: Σου αρέσει να εργάζεσαι μόνος σου ή και πίσω από τα παρασκήνια, αν είστε δεξιόχειρας και η κλίση σας είναι προς τα αριστερά σημαίνει εξέγερση.

3. Καμία κλίση: Είσαι λογικός και πρακτικός και ταυτόχρονα φυλάσσετε καλά τα συναισθήματα σας.

Μέγεθος γραμμάτων

1. Μεγάλο: Έχεις μεγάλη προσωπικότητα, όπως πολλές διασημότητες έχουν το αντίστοιχο μέγεθος γραμμάτων. Είσαι εξωστρεφής και σου αρέσουν τα φώτα τις διασημότητας.

2. Μικρό: Μπορείς να συγκεντρωθείς πολύ εύκολα, έχεις τη τάση να είσαι εσωστρεφής και ντροπαλός. 3. Κανονικό: Σαν άνθρωπος έχεις την ικανότητα να προσαρμόζεσαι εύκολα.

Η πίεση και η ταχύτητα της γραφής

1. Έντονη πίεση: Σημαίνει πως έχεις ενέργεια και ανεβασμένη διάθεση, αν όμως είναι υπερβολικά πολύ έντονη τότε φανερώνει πως είσαι αρκετά πιεσμένος και απογοητευμένος.

2. Γρήγορη γραφή: Αν γράφεις γρήγορα υποδηλώνει πως είσαι ένας άνθρωπος με γρήγορη ευστροφία και διεισδυτική σκέψη, σκέφτεσαι τόσο γρήγορα όσο γράφεις. 3. Αργή γραφή: Το να γράφεις αργά σημαίνει πως προσπαθείς να ελέγξεις και τα συναισθήματα σου.

Το σχήμα

1. Στρογγυλά: Αν τα γράμματα σου είναι στρογγυλεμένα τότε είσαι και ένα άτομο εγκάρδιο με ζωντάνια. 2. Τετράγωνα: Τα τετραγωνισμένα γράμματα δείχνουν πως είσαι ένας πρακτικός άνθρωπος που πορεύεται με βάση τη λογική στη ζωή του. 3. Καλλιγραφικά: Τα γράμματα που έχουν τραβηγμένες γραμμές ή γιρλάντες υποδηλώνουν έναν άνθρωπο αρκετά βολικό που προσαρμόζεται.

Κεφαλαία και πεζά

Η διαφορά μεταξύ μεγέθους των κεφαλαίων με τον πεζών δείχνει και την αντίστοιχη αυτοεκτίμηση που έχεις για τον εαυτό σου, όσο πιο πολύ απέχουν τόσο ποιο μεγάλη αυτοεκτίμηση έχεις. 1. Τα κοντά κεφαλαία: είσαι ένας άτολμος άνθρωπος με συντηρητικό χαρακτήρα. 2. Τα ψηλόλιγνα κεφαλαία: εκφράζουν τη δειλία που έχεις απέναντι στους άλλους, αλλά όχι πως κατά βάθος δεν έχεις αυτοπεποίθηση. 3. Τα στολισμένα κεφαλαία: Δείχνουν πως έχεις την ανάγκη να εντυπωσιάσεις. 4. Τα κεφαλαία που επεκτείνονται στη κάτω ζώνη: δηλώνει μια επιθετική και απόλυτα σίγουρη συμπεριφορά, προσπαθείς να επιβάλεις τη γνώμη σου.

Για περισσότερες πληροφορίες θα σας δώσω τις αντίστοιχες πηγές:

Προτεινόμενα
Πρόσφατα
Ετικέτες
Noch keine Tags.
bottom of page